Dobrodih je uspešno zdravilo za kronično obstruktivno pljučno bolezen ali KOPB

image

KOBILA JOY
DUŠAN BABIČ - LITIJA


Naša kobila je stara petnajst let, naduho ima dobra tri leta. Kobila je bila pred jemanjem Dobrodiha zelo v slabem stanju. Njeno dihanje je bilo zelo sunkovito in tudi kašelj je bil konstantno prisoten. Kobila ni imela energije, zelo hitro se je utrudila in težko dihala. Kobila ni bila več primerna za rekreativno jahanje na terenu. Vsak vzpon jo je zelo utrudil , med hojo po hribu smo se morali večkrat ustaviti, da se je predihala in si nabrala nove moči.

15.6.2016 smo začeli z jemanjem Dobrodiha. Spremenili smo prehrano (sveža trava – paša), kobila je bila v odprtem hlevu, upoštevali smo vsa navodila in redno dajali Dobrodih. Po porabi vseh steklenic, smo jo peljali še za dva tedna k Renati.


V dveh mesecih je razlika v obnašanju kobile očitna. Ima zelo veliko energije in volje .Zopet je primerna za rekreativno jahanje, saj na terenu uživamo, ni nobenega kašljanja in težkega dihanja.

Kobilo jahamo štirikrat na teden po vsaj eno uro, tako na terenu kot v maneži. Kobila ni več tako utrujena, noben hrib ni ovira in tudi ko končamo z jahanjem je kobila v odličnem stanju, ni močnega sunkovitega dihanja. Tudi kašelj je izginil.

Dobrodih je super.
BABIČ TADEJA Litija 18.8.2016

Renata Fabjan


Joyka je krasna kobila z lepim karakterjem. Ko sem prvič videla posnetek dihanja sem malo podvomila v možnost ozdravitve. Stopnjo naduhe se meri od ena do tri. Ocenila sem jo z tri plus. Imela je polna in razširjena pljuča. Po treh tednih terapije z Dobrodihom je sicer bila mnogo boljša v kondiciji, vendar še vedno z veliko sluzi.

Pripeljali so jo v naš hlev. Odmerek sem ji povečala. Urška jo je jezdila vsak dan. Po enem tednu je začela kašljati. Pri tem pa so iz grla padali veliki kosi gnoja. Po dveh dneh se je dihanje popolnoma umirilo. Zatem sem se posvetila imunosti.

Kobila je doma dva meseca. Med počitnicami je v dopoldanskem času delala tudi po štiri ure. Je pa g. Dušan opazil zanimivost.

Zvečer opazoval dihanje. Popolnoma normalno. Hudo neurje. Kobila začela pumpat... Ko se je umirila zopet dihanje normaliziralo. Psiha ima na naduho velik vpliv.

Dobrodih je super. BABIČ TADEJA Litija 18.8.2016
image
image