Dobrodih je uspešno zdravilo za kronično obstruktivno pljučno bolezen ali KOPB

image

Lara
Okorn Klara


Lorina "naduharska" zgodba.

Lora je kobila, ki jo imam že od malega. Danes je stara 14let. Pred 8 leti sva se skupaj preselili v okolico Ljubljane. Prej težav z naduho ni imela. Po dveh letih življenja v škofljici pa so se začele težave. Kašljanje ob krmljenju z senom in ob ježi, splošno stanje in kondicija sta se poslabšala.

Prešla sem na homeopatska zdravila, ki so pomagala ampak samo dokler jih je prejemala. Leta 2016 nas ni bilo doma za vikend. Ko sem se vrnila domov je bila Lora na pašniku in ni jedla trave (to je zanjo ekstra čudno), opazila sem da je bilo stanje dihanja zelo slabo.

Naša kobila je stara petnajst let, naduho ima dobra tri leta. Kobila je bila pred jemanjem Dobrodiha zelo v slabem stanju. Njeno dihanje je bilo zelo sunkovito in tudi kašelj je bil konstantno prisoten. Kobila ni imela energije, zelo hitro se je utrudila in težko dihala. Kobila ni bila več primerna za rekreativno jahanje na terenu. Vsak vzpon jo je zelo utrudil , med hojo po hribu smo se morali večkrat ustaviti, da se je predihala in si nabrala nove moči.

Odšla je na zdravljenje v ljubljansko kliniko. Prestala pregled in dobila zdravila (kortikosteroide) z njimi pa diagnozo - naduha. Minili sta dve leti namakanja sena in uporabe pumpic. Stanje se sicer ni slabšalo, ampak ni pa bilo nobenega izboljšanja.

image


Opazila sem objavo na FB (dobrodih). Sprva skeptična, itq 😄 nato pa sem se začela malce pozanimati. Poklicala sem njihove bivše stranke in vse so bile izredno zadovoljne.

Odločila sem se da se pozanimam še iz prve roke. Prvi vtisi? Zelo dobri :). Loro smo odpeljali v Dolenjske Toplice na zdravljenje. Tam je vstala 2tedna. Zelo sem bila v skrbeh, saj jo je bilo potrebno vsak dan tudi prejahovati , sama pa nisem bila ravno navdušena nad idejo.

Ampak je bilo vse ok, punca ki prejahuje konje pa zelo prijazna in vpošteva vsako lastnikovo željo in nasvet. Po nekaj dneh mi je Renata (gospa, ki fura zadevo) poslala fotkice koliko robe (sluzi) se je izločilo iz Lorinih pljuč.

Bila sem presenečena, saj z prejšnjimi zdravili tega nisem dosegla. No Lori je sedaj doma in po 8mesecih zdravljenja je naduha samo še bežen spomin. Seveda smo ji zrihtali senažo. Ob senu sicer ne kašlja, ampak nočemo več tvegati.

Ostalim konjem pa ne krmimo več sena iz področja LJ. Lora je na terenu živahna in brez težav sledi ostalim konjem. Mesec nazaj je bila tudi pregledana z strani raziskave o naduhi in zaradi predobrega zdravja v raziskavi ni morala sodelovati.

Tako da - dobrodih PRIPOROČAM 😄 (Kogar zanima kaj več o poteku zdravljenja, ceni itd.. Naj piše ZS. Z veseljem sheram svojo izkušnjo). Lp. Klara
image
image
image