Dobrodih je uspešno zdravilo za kronično obstruktivno pljučno bolezen ali KOPB

image

DIOR MS


IGOR NOVAK
NOVO MESTO

V februarju 2016 sem prevzela v oskrbo hudo nadušljivega kasaškega konja Diorja MS. Bolehati je začel v letu 2014. Zdravili so ga z klasičnimi zdravili.

Prvo leto se je uspešno končalo z dobrimi rezultati, drugo leto pa se je zdravje kljub terapiji počasi slabšalo. To se je poznalo na rezultatih. V oktobru je začel dihati z trebušno prepono..

Na zdravila se ni več odzival. Ko sem ga videla v februarju 2016 je močno hropel, ko se je boril za vdih.

Z Igorjem sva se dogovorila da poizkusiva z terapijo Dobrodih.

Sestavo Dobrodiha sem prilagajala zdravstvenemu stanju .Po tednu dni se mu je dihanje popravilo. Po dveh tednih ga je zapregel. Izločal je velike količine sluzi. Po enem mesecu je zmogel običajni trening. Ves ta čas je izločal sluz vendar iz tedna v teden manj.

Maja je poizkusno tekmoval v Stožicah.

Prevrat se je naredil 5.6.2016 na hipodromu Krško. Konj je zmagal z rezultatom1.13,9.Njegov osebni rekord... To je zmogel po hudi naduhi in tri mesece po začetku terapije Dobrodih.

Od tistega časa je dosegel šest prvih mest, pet drugih in tri tretja mesta. Na šampijonatu Slovenije je bil dvakrat tretji.V letu 2018 je utrpel hujšo poškodbe tetive. Veterinar Tilen Klevišar mu je izvrstno pomagal z terapijo z matičnimi celicami. V letu 2019 je tako ponovno dosegel tretjo mesto na šampionatu Slovenije.

Po tej dirki je zaključil tekmovalno kariero .Med tem časom ni imel več težav z dihanjem.

Vse te uvrstitve dokazujejo kvaliteto terapije Dobrodih.

DOBRODIH VRNE VETER V GRIVO
image
image
image
image
image